Siilot ja kuljettimet

Kesmac Oy:n erikoisosaamista ovat erilaiset siilot ja säiliöit, joissa on erikoistekniikka esim. hakkeen, purun, turpeen, granulaatin tai monen muun irtotavaran erittelyyn, varastointiin ja kuljettamiseen. Hihna-, ketju- ja ruuvikuljettimia valmistetaan myös prosessi- ja jalostusteollisuuden käyttöön.

Bulk buster-siilonpurkain

Bulk Buster on suosittu siilopurkain, koska sen kaksi erillistä purkainta takaavat käyttövarmuuden. Laite on myös edullinen myös käyttö- ja huoltokustannuksiltaan. Hydraulisesti toimivat purkainvarret syöttävät irtomateriaalia purkausruuville tasaisesti ja tehokkaasti. Minihydraulikan ansiosta moottori saadaan pieneen kokoon. Erillistä ruuvikourua ei tarvita, sillä purkausruuvi sijaitsee pohjarakenteessa. Energiakulutus on saatu pieneksi, koska purkainvarret toimivat kaltevalla pinnalla ja käynnistyvät vasta tarvittaessa eli silloin kuin irtomateriaali pyrkii holvaantumaan siilossa.

Bulk Buster- siilopurkain soveltuu myös siiloon, joka toimii paineastiana. Siilon materiaalina on teräs tai ruostumaton teräs. Valmistamiemme siilojen vakiohalkaisijat ovat 1340, 1910, 2390, 2870, 3820, 4780, 5730 mm ja 2000-6000 mm. Siiloihin voidaan rakentaa myös vastaanottotaskut.

Esihöyrytyssiilot

Termomekaanisissa laitoksissa lämpötila voi nousta jopa 60-98 °C-asteeseen. Hakkeen annostelussa ja lämmittämisessä sekä haitallisten kaasujen eliminoinnissa tarvittavat siilot ovat erikoisalaamme.