Tehoa, tarkkuutta ja turvallisuutta metsätöihin

Vallius Forestry Oy Ltd:n tuotteet omistaa ja valmistaa nyt Kesmac Oy.

Kesmac Forestryn tuotteet on tehty kestämään sekä tuomaan urakointiisi huomattavia lisäsäästöjä ja kilpailuetua. Lue lisää raivauslaitteestamme CUTLINKin ja jarruriipukkeesta FLOWLINKin tuotesivulta.


CUTLINK-raivauslaite
voidaan asentaa esimerkiksi kaivureihin, pyöräkoneisiin, kaivurikuormaajiin, metsäkoneisiin ja traktoreihin. Käytetään pienpuuston raivaamisessa metsässä mm. taimikonhoidossa sekä turvallisuutensa ansiosta voidaan hyödyntää eri tarpeissa myös asutuskeskuksissa. Laite on erittäin tehokas kunnossapitotöissä teiden ja rautateiden sekä sähkölinjojen varsilla.


FLOWLINK-jarruriipuke
tekee hakkuutyöstäsi, puiden lastaamisesta ja muusta materiaalin käsittelystä huomattavasti nopeampaa. Käytetään esimerkiksi metsäkoneissa (motoissa ja ajokoneissa) ja tukkirekoissa puomin ja pyörittäjän väliin asennettuna kaksisuuntaisena hydraulisesti toimivana tehokkaasti jarruttavana riipukkeena.

 

MEIDÄT TAVOITAT HELPOSTI JA NOPEASTI

Lähetä sähköpostia [email protected] tai soita 040 5552943

Katso myös videoitamme YouTubesta

 

TAUSTATIETOA VALLIUKSESTA JA KESMACISTA

Myymme ja kaupallistamme metsä- ja biotalousalan innovaatioita ja teknologiaa. Asiantuntijaverkostomme rakentaa asiakaslähtöiset tuotteet tarvittaessa aina vientikelpoisiksi asti, kestävän kehityksen arvojen mukaisesti.

Taustalla käytännön metsäosaaminen

Vuonna 2007 Lauri Vallius perusti Metsien Lauri Oy:n, joka tarjoaa metsäalan konsultointi- ja metsänhoitopalveluja tyytyväisyystakuulla.

Joulukuussa 2014 Metsien Lauri Oy perusti sen itsensä täysin omistaman Vallius Forestry Oy:n.

Vuosia sitten metsäpalveluyrittäjä Lauri Vallius perkaa sahalla taimikkoa ja nuorta metsää. Metsätyökohteilla sää, maasto ja olosuhteet vaihtelevat rajusti. Manuaalinen työ on raskasta, eikä raivaaja löydä markkinoilta mieleisiään ja työhön sopivia koneellisia ratkaisuja, joilla tuottavuutta saataisiin oleellisesti parannettua.

Lomalla, aurinkotuolissa Vallius katselee juoma-automaatin toimintaa. Automaatissa jäämurska pyörii kartioruuvin voimalla.

Metsänraivaajan päässä syttyy lamppu. Hän oivaltaa, kuinka puu katkeaisi samalla tavalla: puun juuret toimivat vastavoimana, ja ruuvi syöttää jatkuvasti runkoja katkaistavaksi.

Tästä käynnistyi uuden taimikonhoitolaitteen ideointi. Uuden tuotteen nimeksi tuli Cutlink.

Vallius Forestry Oy Ltd:n kilpailukyky perustuu

  • vankkaan metsä- ja biotalousalan osaamiseen

  • uusimman tutkimustiedon hyödyntämiseen teknologian soveltamisessa ja tuotteiden kehittelyssä

  • yhteistyöhön laajan ja luotettavaksi todetun yhteistyöverkoston (yliopistot, ammattikorkeakoulut, rahoitus- ja tutkimusorganisaatiot, yritykset, muut asiantuntijat) kanssa.

Tämän jälkeen Vallius Forestry Oy Ltd:n tuotteet siirtyi Kesmac Oy:n omistukseen ja Kesmac Oy jatkaa niiden valmistusta.