CUTLINK-vesakonraivuri

CUTLINK

Mullistava innovaatio koneelliseen raivaamiseen

 

CUTLINK-vesakonraivain on yksinkertainen ja tehokas työkalu kaikkeen pienpuun raivaamiseen.

 

CUTLINK on ratkaisu sekä koneyrittäjille että isäntälinjan metsänomistajille, jotka hakevat varmatoimista ratkaisua leimikoiden ennakkoraivaamiseen tai taimikonhoitoon. Se sopii erinomaisesti myös sähkölinjoille ja ojien varsille.

 

Laite on kevyt, eikä aseta suuria vaatimuksia alustakoneen hydrauliikalle. Siksi se sopii käytettäväksi erikokoisilla alustakoneilla pienestä maataloustraktorista kaivinkoneeseen.

Uusi tekniikka on tehokas ja turvallinen

 

CUTLINK-tekniikka perustuu yksinkertaiseen ratkaisuun: kartioruuvit syöttävät jatkuvasti runkoja katkaistavaksi eikä työ keskeydy, jos epäpuhtauksia osuu terään. Ruuvit eivät murskaa ja hierrä runkoja rikki. Puut katkeavat kuin pyörivässä giljotiinileikkurissa, kun ne asettuvat takaterää vasten. Hitaasti pyörivät (300 r/min) ruuvit eivät visko puunsälöjä, kiviä tai roskia ympäristöön. Näin työ on turvallista myös taajamissa tai kallioiden, kivikkojen, aitojen ja muiden rakenteiden lähellä. Kartioruuvitekniikan ansiosta alustakoneelta ei vaadita suuria kierroksia. Tämä säästää polttoainetta, ja työ on hiljaista.

Etuina keveys ja huollon vähäisyys

 

Suomessa valmistettava CUTLINK on tehty ammattikäyttöön. Puomin päähän asennettava laite on kaikkiruokainen ja katkoo puut 11 sentin läpimittaan asti. Nopealiikkeistä laitetta on helppo ohjata sen keveyden ansiosta (alkaen 220 kg). Se kestää iskut ja mahdolliset maakosketukset, ja kuljettaja voi keskittyä tehokkaaseen ohjaamiseen. Kulutusosat on tehty Hardox 400 -teräksestä. Tehokkuuden lisäksi laitteen etuna on vähäinen huollontarve. Laitteessa on kolme voitelupistettä, ja säädettävät terät voi teroittaa kulmahiomakoneella (suositeltu teroitusväli aktiivikäytössä on noin viikko). Terät voi myöhemmin täyttöhitsata tai vaihtaa uuteen.

Cutlink tekniset tiedot

 

Mallit SCR2, SCR3, SCR4, SCR6

Paino 220 / 330 / 440 / 660 kg

Leikkuuleveys 70 / 105 / 140 / 210 cm

Hydrauliikan tuottovaatimus
60 l/min 180 bar – 100 l/min 280 bar SCR3
80 l/min 180 bar – 160 l/min 280 bar SCR6

Katkaisuteho 6,5-11 tn

Kertakatkaisumaksimi 11 cm (jopa 15cm)

Kannon korkeus 10-25 cm

Alustavaatimus
pieni kaivinkone/ajokone/maataloustraktori (SCR2)
kaivinkone/hakkuukone/traktori (SCR3)(SCR4)
kaivinkone/hakkuukone (SCR6)

Tuotetakuu

 

Kesmac Cutlink-tuotteilla on yhden vuoden takuu.

Laitteiden ammattikäyttöön sopivat komponentit on tehty Euroopassa, ja tuotteet ovat CE-merkittyjä. Laitteissa on tulevaisuudessa tulossa myös mahdollisuus biologiseen kantokäsittelyyn sekä kaadettujen runkojen keräämiseen. Nämä tulevaisuuden optiot on tarkoitus tuoda jälkiasennettaviksi myös nykyisille Cutlinkin käyttäjille.